Promocija knjige Knjižničarka autorice Zdenke Brebrić

15. rujna 2022. godine na Studijskom odjelu bjelovarske knjižnice Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar predstavili knjigu naše bjelovarske autorice, Zdenke Brebrić “KNJIŽNIČARKA, portret s d(r)amom”.

“Studijski odjel, drugi dom knjižničarke”, sinoć je prštao od emocija i dobrih vibracija.

Osim što je otkrila zašto je baš pisala o knjižničarki i kakve veze imaju dama i drama, autorica nas je oduševila interpretacijom dvije priče i sigurno potaknula mnoge na čitanje.

O knjizi, književnosti, čitanju, dragim ljudima i događajima vezanim za ovu temu govorila je recenzentica, poznata hrvatska književnica Julijana Matanović i na to smo iznimno ponosni. Riječi koje je uputila dugo ćemo pamtiti, a suze koje su zaiskrile u očima publike govore o neopisivoj radosti što nas je počastila svojim dolaskom i omogućila užitak ovog susreta.

O Zdenki i njezinom radu te Biblioteci Stvaralaštvo učitelja govorila je glavna urednica Zorka Renić.

Ornela Malogorski, predsjednica Ogranka, istaknula je vrijedan rad Ogranka kroz proteklih 30 godina i prisjetila se svih koji tome doprinose, a posebno značaj Biblioteke Stvaralaštvo učitelja.

U ime domaćina nazočne je pozdravila ravnateljica knjižnice Vjeruška Štivić. Glazbenim izvedbama sve je oduševio Vedran Milić i ovo večer zaista učinio posebnom.

Za dobre fotografije koje ovom priliko dijelimo pobrinuo se Štefan Brajković koji ih je i ustupio za korištenje. Hvala svima koji su došli i uživali s nama! Posebno hvala svima koji su radili na knjizi: Zorka Renić, Anita Kurtušić, Tatjana Kreštan, Julijana Matanović, Ornela Malogorski, Jelena Ivezić, Mirta Margetić, Danije Ružić, KB Color, ali i svima koji su Zdenki bili podrška tijekom pisanja knjige… Hvala svima koji su i financijski pomogli: Coner. d.o.o., Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija.

HVALA! Fotografije možete pogledati u mapi

U organizaciji promocije sudjelovali su: Ornela Malogorski, Zorka Renić, Vjeruška Štivić, Dario Malogorski,

📚NOVA KNJIGA BIBLIOTEKE STVARALAŠTVO UČITELJA BJELOVARSKOG OGRANKA HPKZ-a!

📚“Knjižničarka sam… Studentariju ušutkavam, lektirašima pomažem, doktorandima pretražujem. Sve u svemu, na usluzi svima… Iako svi misle da su knjižničarke uštogljene, dosadne, s povelikom dioptrijom, ja sam sasvim drukčija…”

Tako počinje KNJIŽNIČARKA autorice Bjelovarčanke Zdenke Brebrić!

PROMOCIJA

Knjižničarka,
portret s d(r)amom

autorica Zdenka Mija Brebrić

15. rujna 2022. u 19,00 sati
Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar

promocija_Knjiznicarka_ZBrebric_pozivnica.png

Knjižničarka: portret s d(r)amom, Ogranak HPKZ-a Bjelovar, 2022. 
 

Pogovor / Julijana Matanović : str. 89-92

Zdenka M. Brebrić ulančava priče, niže ih tako da one proizlaze jedna iz druge i time čine skladnu veću narativnu cjelinu. Ako spomenemo motiv koji se javlja u prvim rečenicama, motiv zaručničkog prstena, pa napomenemo da će prsten, ne isti ali u sitoj funkciji, javiti i u završnim rečenicama, onda možemo zaključiti kako autorica dodatno vodi računa o formi. I pri tome nudi na iščitavanje priču o ponovljivosti. (Julijana Matanović)


O PROMOCIJI U MEDIJIMA

mojportal.hr, 16. 9. 2022.
https://www.mojportal.hr/kultura/bjelovarcanka-zdenka-brebric-predstavila-knjigu-knjiznicarka-portret-s-d-r-amom/?fbclid=IwAR0vJuihhPnSUE87BrAnP3tOkO2chK0jMNvw6vDS3w0b9stSxxc1LnQrF5E, 

bjelovar.info, 16. 9. 2022.
https://bjelovar.info/kultura/nova-knjiga-zdenke-brebric-knjiznicarka-napunila-bjelovarsku-knjiznicu/

klikni.hr, 16. 9. 2022.
https://www.klikni.hr/bjelovar/2022/09/16/bjelovarska-autorica-zdenka-brebric-u-ispunjenoj-knjiznici-predstavila-je-svoju-knjigu-knjiznicarka-porter-s-dramom/

zvono.eu, 17. 9. 2022.
https://www.zvono.eu/knjiznicarka-287

Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar,
https://knjiznica-bjelovar.hr/kalendar/predstavljanje-knjige-knjiznicarka-grupni-portret-s-dramom/

Scroll to Top Skip to content