Izborna skupština 2021. godine

Izborna skupština Ogranka HPKZ-a Bjelovar, 11. prosinca 2021. godine  (subota) u 16:30 sati
u Gradskom muzeju Bjelovar (multimedijska dvorana, II. kat), Trg Eugena Kvaternika 1, Bjelovar

Za obnašanje drugog mandata članovi su povjerenje jednoglasno dali dosadašnjoj predsjednici Orneli Malogorski te zamjenici predsjednice Zorki Renić.

Nova tajnica Ogranka je Tatjana Grđan. Izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Za članove/ice Upravnog odbora izabrani su: Branka Biketa Caktaš, Zdenka Brebrić, Nataša Ljubić Klemše, Vojislav Kranželić, Dijana Matoš i Anamarija Tuškan.  

Podršku je dobio i novi sastav Nadzornog odbora u sastavu Ivana Ćuk,  Željka Kalebek i Ivana Orešković.

Ornela Malogorski je u Izvješću o radu u protekle četiri godine naglasila  kontinuirani rad Županijskog centra za cjeloživotno obrazovanje i Predškolske sekcije kroz koje je organizirano više od 30 različitih događanja, stručnih skupova, izložbi, natječaja,  tribina, promocija i sl. na kojima se okupljalo i više od 300 sudionika i sudionica.

Zatim je istaknula rad Biblioteke Stvaralaštvo učitelja u okviru koje je izdano 6 knjiga (samostalno i/ili u suradnji).

Posebno zadovoljstvo izraženo je  nastavkom izlaženja stručnog časopisa za odgoj i obrazovanje Bjelovarski učitelj koji je izašao 4 puta kao trobroj,  a u kojemu je objavljeno stotinjak stručnih radova, članaka, primjera prakse, recenzija, prikaza i slično o  čemu je pisalo 111 autora i autorica iz raznih krajeva Hrvatske.

Upravo to svjedoči o tome da je naš BUČ davno prešao granice Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te ima svoje mjesto u pedagoškom svijetu naše zemlje,  ali i izvan.  

Bila je ovo prilika da se prisjetimo svih koji su doprinijeli uspjehu i radu bjelovarskog Ogranka HPKZ-a, 150 godišnjice postojanja HPKZ na nacionalnoj razini te 130 godina  od prvog učiteljskog udruživanja u Bjelovaru, ali i najava 30-e obljetnice Ogranka i izlaženja BUČ-a koje obilježavamo iduće godine. Izražena je zahvala Gradu i Županiji na podršci u nadi da će se to nastaviti.

U planu rada za iduću godinu naglašen je nastavak rada na postojećim područjima, obilježavanje 30-e obljetnice Ogranka, ali i osnivanje Kluba stručnih suradnika/ca u okviru Ogranka.

Na kraju, predloženi su i počasni članovi Ogranka, oni koju su prethodnih godina vrijedno i marljivo radili u Ogranku ili doprinosili djelovanju Ogranka. 

Za počasne članove predloženi su Tajna Čorak, Vojislav Kranželić, Dubravka Maleš i posmrtno Ilija Pejić.

Poziv za Izbornu skupštinu i izvješća:

Scroll to Top Skip to content