2. literarni natječaj Ljepota zavičajne riječi

Poziv za 2. literarni natječaj

Rezultati natječaja 2023.

Privola mentori

Privola učenici

Međunarodni literarni natječaj učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku

Ljepota zavičajne riječi literarni je natječaj Ogranka HPKZ-a Bjelovar čiji je cilj promoviranje literarnog izričaja i stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola te isticanje zavičajnih autora i autorica, ljudi koji su dali svoj doprinos razvoju Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ovogodišnji natječaj bio je posvećen bjelovarskoj slikarici Nasti Rojc, a tema je bila Krajolici moga djetinjstva.

Na ovaj Međunarodni literarni natječaj odazvalo se oko 130 učenika iz 10 županija, Grada Zagreba i Srbije – Vojvodine koji su pisali pjesme i priče

Radove je procjenjivalo stručno-prosudbeno povjerenstvo koje su činile učiteljice, knjižničarke i profesorice hrvatskoga jezika. Njihov zadatak nije bio nimalo lagan. Izabrale su po tri rada u svakoj od kategorija koja su nagrađena te su tri rada pohvaljena.

Dodjela nagrada održala se u Gradskom muzeju Bjelovar 28. 11. 2023. godine u kojemu se toga dana tražilo mjesto više.

Svi nagrađeni učenici imali su priliku pročitati svoje radove i bio ih je užitak slušati.

Svečanost su vodili Natko Šurić, 5. a razred i Klara Šiprak, 7. b razred, učenici IV. osnovne škole pod vodstvom učiteljice Željke Kalabek. U program nas je uveo zbor IV. osnovne škole Bjelovar pod vodstvom učiteljice Dubravke Đerđ. Učenice Medicinske škole Bjelovar pod mentorstvom profesorice Dubravke Grganić Rožman su recitirale, a kvartet klarineta i duo violina Glazbene škole V. Lisinskog Bjelovara obogatili su glazbeni dio programa pod mentorstvom profesorice Vande Novoselec i profesora Mladena Novoselca.

Podršku organizaciji su pružile III. osnovna škola Bjelovar i Tehnička škola Bjelovar te Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar.

Financijsku podršku pružila je Erste banka, Auto kuća Cupan, Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija te je svečanosti nazočila i županijska pročelnica UO za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac.

Prigodne poklone za učenike i mentore osigurale su izdavačke kuće Alfa i Školska knjiga, te Koestlin Bjelovar, a slatko osvježenje za sve nazočne stiglo nam je iz Delicije.

Hvala i Turističkoj zajednici Bjelovar-Bilogora na prigodnim paketićima za naše goste iz Vojvodine te susretljivosti osoblja hotela ARTearia kao i Gradskom muzeju Bjelovar na suradnji.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u provedbi i organizaciji ovog vrijednog natječaja te predstavnicima medija koji su popratili ovaj događaj.

Hvala Štefan Brajković i Janu Malogorskom na fotografijama i medijskom zapisu.

Čestitamo svima! I hvala svima!

Ornela Malogorski, predsjednica Ogranka HPKZ-a Bjelovar

Hvala medijima koji nas prate i podržavaju!

Školske novine
skole.hr
zvono.eu
bjelovar. info
bjelovar.live
Alfa radio
Radio Terezija
klikni.hr
Bjelovarski list
043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik
MojPortal.hr
Super radio

17. 10. 2023., zvono.eu
https://www.zvono.eu/literarni-natjecaj-ogranka-hpkz-a-bjelovar–krajolici-moga-djetinjstva-283


17. 10. 223. klikni.hr
https://www.klikni.hr/aktualno/2023/10/17/ovogodisnji-literarni-natjecaj-posvecen-velikoj-bjelovarskoj-umjetnici/
 
17. 10. 2023., bjelovar.info
https://bjelovar.info/ostalo/dogadanja/ogranak-hpkz-a-bjelovar-objavio-literarni-natjecaj-za-osnovne-i-srednje-skole-posvecen-velikoj-hrvatskoj-slikarici-nasti-rojc/

17. 10. 2023. bjelovar.live
https://bjelovar.live/skole-prijavite-ucenicke-radove-na-literarni-natjecaj-ljepota-zavicajne-rijeci/
Scroll to Top Skip to content