Promocija zbirke Darinke Bojčić

Promocija knjige KOKA KATA Darinke Bojčić, 1. listopada 2019., Bjelovar, Bjelovarsko kazalište

U nakladi Ogranka HPKZ-a Bjelovar tiskana je knjiga KOKA KATA poznate bjelovarske profesorice matematike Darinke Bojčić  te je promocija održana 1. 10. 2019. u Bjelovarskom kazalištu. 

Bjelovarsko kazalište u utorak. 1. listopada 2019.  je ugostilo veliki broj bjelovarskih mališana i njihovih roditelja i to zbog promocije jedne posebne knjige namijenjene upravo najmlađima.

„Koka Kata“ zbirka je dječje poezije iznimno veselih i toplih tema, autorice Darinke Bojčić, umirovljene profesorice matematike. Autorica je rođena u okolici Daruvara, gdje je i završila gimnaziju, nakon čega je na PMF-u u Zagrebu završila studij matematike. Radila je u nekolicini škola u Zagrebu i Bjelovaru, a mirovinu je dočekala u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar.

Osim što je profesorica matematike, Darinki Bojčić odlično leži crtanje i pisanje. Objavila je nekoliko putopisa, ilustrirala zbirke pjesama, a 1996. godine imala je samostalnu izložbu u gradskom muzeju.

Knjiga „Koka Kata“ prepuna je pjesama o dječjoj igri i problemima, od kojih su to pak u većini slučajeva školske muke koje se tiču matematike, a tu su i zgode mnogih životinja, koje su prepričane na zabavan način pun humora.

Uz autoricu Darinku Bojčić, o knjizi su govorile i Tatjana Kreštan i Branka Biketa Caktaš te Ornela Malogorski, a na sceni su se našla djeca iz vrtića Ciciban te Dječji zbor Matice hrvatske Bjelovar pod ravnanjem Ruže Milić. Tiskanje knjige pomogli su Grad Bjelovar i tvrtke Coner i Rotor.

Zahvaljujemo Bjelovarskom kazalištu na pomoći i podršci u organizaciji, posebno Margareti Fabičević.

Organizacijski odbor: Ornela Malogorski, Zorka Renić, Branka Biketa Caktaš, Tatjana Kreštan

Dizajn plakata: Tatjana Malnar Pocrnić.

bjelovar.info
https://bjelovar.info/aktualno/bjelovarsko-kazaliste-predstavljena-zbirka-poezije-za-djecu-autorice-darinke-bojcic/?fbclid=IwAR3SMlbAOlN8isR5BABXykjKaDlnipVZeLvHtVBbjvTDnT5DKvxyHxWmHYM

zvono.eu
https://www.zvono.eu/promocija-knjige-pjesama-za-djecu-u-kts-644

www.postpress
https://postpress.com.hr/vijesti/koka-kata/

Scroll to Top Skip to content